Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

folk besöker fåren hos naturskolan på Dikarbacken

Falu Naturskola

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Bästa lov aktiviteter på Falu Naturskola

Djurlovsmorgon

Den här dagen bjuder vi in dig, som är mellan 9-13 år, till Falu Naturskola på Dikarbacken för att testa på att vara djurskötare för en morgon, mata och sköta om våra djur tillsammans med våra djurskötare, helt gratis. Vi är ute hela tiden så ta på dig varma och oömma kläder och stövlar. Det finns begränsade platser och därför är det obligatorisk anmälan innan.

  • onsdag 28 februari
  • kl. 08:30 – 10:30
  • Dikarbacken

Mejla anmälan och eventuella frågor till naturskolan@falun.se senast 23/2. Ange förnamn och ålder på barnet som vill delta, samt telefonnummer till vårdnadshavare. Märk mejlet med “Djurlovsmorgon” i ämnesraden.

Öppen vak - prova på att plurra!

Du får en bokad tid (30 min) och kommer ombytt för att testa hur det känns att gå igenom isen. Naturskolans pedagog säkrar dig. Bastu finns tillgänglig för ombyte.

  • tisdag 27 februari
  • kl 10.00 - 14.00
  • Lilltorpets badplats, vid sjön Vällan

Aktiviteten är lämplig från 10 år. 10-12 år i målsmans sällskap. Från 12 år/årskurs 6 kan du komma utan vuxen men med intyg från vuxen

Anmälan till naturskolan@falun.se med namn, ålder, telefonnummer, antal personer i sällskap och önskad tid.

Personer med hjärt- eller blodtrycksproblem bör inte prova plurr av hälsoskäl.

Efter anmälan får du en bokad tid och informationsbrev.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och är medlem i Naturskoleföreningen.

> Naturskoleföreningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Dikarbacken och djuren

I kulturlandskapet Dikarbacken kan allmänheten besöka Naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet.

> Dikarbacken Öppnas i nytt fönster.

På sommarhalvåret flyttar djuren runt hela tiden. Man hittar information om vart man kan hitta Naturskolans olika djur på tavlorna i området. Det är inte tillåtet för besökare att mata djuren.

> Naturskolans djur

Sidan uppdaterad 2024-02-15