Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

fyra getter som klättrar

Falu Naturskola

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Dikarbacken och djuren

I kulturlandskapet Dikarbacken Öppnas i nytt fönster. kan allmänheten besöka Naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet.

På sommarhalvåret flyttar djuren runt hela tiden. Man hittar information om vart man kan hitta Naturskolans olika djur på tavlorna i området. Det är inte tillåtet för besökare att mata djuren.

Sidan uppdaterad 2021-09-10