Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Liten katttunge sitter i famnen på en äldre person

Vi söker vikarier

Tycker du om att hjälpa andra och är vänlig och lyhörd? Vi behöver dig, världens viktigaste vikarie!

Som vikarie blir du anställd av Bemanningscenter och din anställning kan vara på timmar, ett korttidsvikariat eller ett semestervikariat. Du får ett omväxlande, intressant och givande arbete där du får göra skillnad för människor i alla åldrar och i en rad olika verksamheter.

Här på sidan kan du läsa mer om hur det är att vara anställd som vikarie, skicka in en ansökan till de tjänster som är tillgängliga just nu, läsa om vikarieförmåner samt finns yrkesbeskrivningar för de arbeten som du kan vikariera inom.

Så ansöker du

Gå in på den tjänst du är intresserad av och klicka på "Ansök" längst ner. Fyll i dina uppgifter, bifoga CV och personligt brev och klicka på ”Registrera” för att skicka in din ansökan. Om du sökt tjänst tidigare så kommer du bli ombedd att logga in med dina uppgifter.

Genom att trycka på den gula knappen nedan kan du skapa en prenumeration på lediga tjänster som avser korttidsvikariat och timanställningar. Du får då ett mail när en ny annons publiceras.

Så anställs du som vikarie

Bemanningscenter är en gemensam samordningsfunktion som ansvarar för vikarieanskaffning till korttidsvakanser inom Falu kommun. Bemanningscenter tillsätter vikarier till olika arbetsplatser inom:

  • Vård- och omsorg
  • LSS, vuxensektionen
  • Förskola
  • Fritidsverksamhet för unga
  • Badverksamheten

Som vikarie blir du anställd av bemanningscenter, men utför ditt arbete där behovet finns inom ditt kompetensområde.

Våra yrken

En man och en kvinna som arbetar på ett äldreboende står och pratar i köket

Undersköterska/vårdbiträde

Bryr du dig om andra? Är du den som gör det lilla extra för att göra någon annan glad? Ser du och värdesätter varje individ för vem den är? Då kan arbete som undersköterska vara något för dig.

Som undersköterska/vårdbiträde är du en viktig resurs för andra människor då du tillför du ett värde i vardagen och hjälper till med olika insatser. Du jobbar där det behövs och kommer märka att din insats gör skillnad och är viktig för den enskilda individen.

I arbetet ger du stöd i den personliga omvårdnaden, i måltidssituationer, i olika serviceinsatser, i att främja social aktivitet, och hjälper eventuellt till med medicindelegation.

För att trivas som undersköterska/vårdbiträde behöver du ha ett intresse för att arbeta med människor.

Bild på mall som visar måtten

Stödassistent/Boendestödjare

Vill du arbeta med att motivera, stödja och stärka personer med funktionsnedsättning? Att arbeta som stödassistent/boendestödjare ger dig en konkret möjlighet att göra skillnad i en annan människas liv.

Är du stabil, inkännande och bra på att ligga steget före? Är du anpassningsbar i ditt sätt att bemöta personer med olika behov och förutsättningar? Att arbeta som stödassistent/boendestödjare är väldigt givande och tycker du att beskrivningen ovan passar in så kan det vara rätt arbete för dig.

Hos oss på omvårdnadsförvaltningen finns en stor bredd av arbetsplatser. Du kan arbeta på något av våra boenden eller i personers bostad. Vi har även korttidshem där barn- och ungdomar med olika funktionsnedsättning erbjuds vistelse för rekreation och miljöombyte.

Dessutom söker vi semestervikarier inom vår korttidstillsyn där vi tillbringar våra dagar tillsammans med skolungdomar över tolv år som har olika funktionsnedsättningar och ett tillsynsbehov under lov samt före och efter skoldagen.

Arbetet som stödassistent/boendestödjare är intressant, givande och utmanande. Hos oss är ingen dag den andra lik! Tillsammans hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis att åka på utflykt, baka, måla och pyssla i trädgården.

De vi är till för har alla olika behov av bemötande, service och stöd. Vi arbetar med en balans mellan struktur och flexibilitet för att möta de olika behoven och vi erbjuder stöd vid exempelvis handling av mat, personlig omvårdnad och andra vardagliga sysslor.

En stor del av arbetet innebär att motivera, stödja och stärka den enskilde så att vardagen fungerar. Vi utgår från varje enskild individ och arbetar för ökad självständighet. Dokumentation ingår i det dagliga arbetet.

Solen skiner på ett barn som äter bulle och dricker festis utomhus

Barnskötare och förskollärare

Tänk att få jobba med roliga och entusiastiska barn i åldern 1-5 år och vara med där grunden läggs för barnens livslånga lärande. Vi arbetar för att skapa en verksamhet som är trygg, rolig och lärorik för våra barn.

Hos oss får du ett omväxlande, intressant och ansvarsfullt arbete i arbetslag med pedagoger, där vi arbetar efter den läroplan som finns för förskolan. För att trivas i verksamheten och som vikarie är det viktigt att du är serviceinriktad och kan samarbeta med barn, vårdnadshavare och kollegor, för att vistelsen på förskolan ska bli så bra som möjligt för alla parter.

För att trivas som vikarie behöver du också kunna vara flexibel, då du kommer att arbeta på flera olika förskolor runt om i Falu kommun.

Möt våra medarbetare

Sidan uppdaterad 2023-11-13