Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två personers ben och en svart liten hund vandrar bortåt på en skogsstig

Kom och prata med oss om Källviksskogen

Källviksskogen är först ut av sju nya naturreservat som ska bildas inom Falu tätort. I arbetet med att skapa det nya naturreservatet vill vi veta vad du uppskattar mest med området i dag. Vi bjuder därför in till en dialog både på plats – och här på falun.se.

Välkommen på dialogträff 20 september

Falu kommun planerar att bilda ett naturreservat i Källviksskogen. Onsdag 20 september klockan 18.00-19.00 är du välkommen till värmestugan vid skidbacken i Källviken för en dialogträff om det nya reservatet. Kommunens landskapsarkitekter kommer att berätta mer om arbetet med att skapa naturreservatet och samla in synpunkter.

- Den som vistas i eller önskar vistas i området har värdefull kunskap som vi hoppas få ta del av för att vi ska kunna utforma reservatet så att det förblir och utvecklas som ett attraktivt rekreationsområde, säger landskapsarkitekt Malin Winblad Polland.

Har du inte möjlighet att delta på plats kan du lämna dina synpunkter här på falun.se:

Dialog om Källviksskogen

Sju nya naturreservat

Sju nya naturreservat ska bildas inom Falu tätort. Syftet är att bevara mark för framtiden som är viktig för rekreation, friluftsliv och biologisk mångfald samt att främja ekosystemtjänster.

I och med att de föreslagna områdena skyddas kommer nästan hälften av de som bor i Falu tätort ha ett större natur- och rekreationsområde som är säkerställt för framtiden inom en kilometer från hemmet.

- Att Källviksskogen pekats ut som ett av de nya reservaten beror förutom läget på att det är ett område med så väl höga naturvärden som trevliga promenadstråk och fantastisk utsikt över Runn, förklarar Malin Winblad Polland.

Nya naturreservat i Falun

Sidan uppdaterad 2023-09-12