Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Artister

Här kan du läsa om de artister som kommer till Åfesten 2024. Vi presenterar fler artister under våren.

Porträtt av Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw inleder 2024 i studion där han jobbar på nya låtar för att senare under våren släppa ny musik. Måns fortsätter imponera med sina enastående prestationer och musik. Med över 340 miljoner streams och otaliga platinautmärkelser råder det inga tvivel om att han är en av vår tids mest älskade artister.

Han började sin musikaliska resa som ungt popfenomen i Idol 2005 och har sedan dess utvecklats till en internationell superstjärna, inte minst efter segern i Eurovision Song Contest 2015. Vinnarlåten “Heroes” toppade listorna i 21 länder. 2016 var programledare i Eurovision tillsammans med Petra Mede.

Sedan dess har Måns fortsatt varit ständigt aktuell. Han har kontinuerligt släppt ny musik, uppträtt live, turnerat och medverkat i olika TV-program både i Sverige och Europa. Bland annat i ”Så mycket bättre” 2022.

År 2023 ledde Måns idrottsgalan, var jurymedlem i Svenska upplagan av “Masked Singer”, släppte EPn “Nightcap”, samtidigt som han turnerade tillsammans med egna bandet The Agreement. Året slutade på topp med den kritikerrosade julturnén “Tomten och bocken – rider igen” tillsammans med komikern Per Andersson.

Måns Zelmerlöw spelar på Stora scenen, lördag 8 juni, klockan 21.00.

Artistbild på de tre medlemmarna i Herreys.

Herreys

Trion bildades av bröderna Louis Herrey, Per Herrey och Richard Herrey och de skapade snabbt berömmelse med sin vinnande låt i Eurovision 1984 – ”Diggi-Loo, Diggi-Ley”.

Nu firar bröderna sitt 40-årsjubileum. Den ikoniska popgruppen, med sin dans och sång, är stolta över att tillkännage sin betydelsefulla milstolpe på 40 år som artister.

Sedan sin Eurovision-seger 1984 har den begåvade trion fängslat publik över hela världen med sin musik och framträdanden. Gruppen valdes in i Melodifestivalens Hall of Fame 2020.

Herreys kommer släppa ny musik under våren och deras album från 1994 "Där Vindarna Möts” hade ny release nyligen.

Det är fortfarande ett stort hemlighetsmakeri kring vad jubileumsåret kommer bjuda på, men klart är att Herreys med kompband i alla fall kommer till Falun på självaste nationaldagen, den 6 juni.

Herreys spelar på Stora scenen, torsdag 6 juni, klockan 20.00.

Duon Tennessee Tears

Tennessee Tears

Tennessee Tears , som består av Jonas Hermansson och Tilda Feuk, har jobbat tillsammans länge och står i framkant av den Svenska countryscenen och den countryfeber som är här för att stanna.

Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik.

Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält.

De har tidigare släppt ett antal singlar och har bland annat samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

År 2022 var de förband på turnén “Havanna Tour” med Jill Johnson och skrev även samma år kontrakt med Jill Johnsons och Maria Ljunggren Molins skivbolag Jimajomo Land AB.

Tennessee Tears deltog i Melodifestivalen 2023 med låten ”Now I know” där deras karriär tog rejäl fart och nu turnerar de flitigt runt hela landet.

Tennessee Tears spelar på Stora scenen, lördag 8 juni, klockan 18.00.

Artistbild på de två medlemmarna i Ooooklart.

Ooooklart

Ooooklart bildades 2019 och består av vännerna Carolin Kedvik och Malin Häggblad från Insjön respektive Borlänge.

Duon har nått över en miljon lyssningar genom att sjunga om krossade hjärtan på ett humoristiskt vis.

Under det senaste året har de hunnit med att släppa flera singlar och uppträtt på flera stora festivaler, bland annat Alive festival och Classic-kalaset.

Låten ”Du förtjänar en däng” har snart passerat 1,3 miljoner spelningar på Spotify, och nyligen släppte man succé-covern ”Älskade ängel” som fått ett grymt mottagande. ”Fuck mitt X” och ”Vad hände i går” är också välspelade låtar på Spotify.

En blandning av dansant musik med inslag av EPA-dunk är vad ni kan väntar er när Ooooklart äntrar scenen.

Konserten görs i samarbete med Dalapop.

Ooooklart spelar på Stora scenen, torsdag 6 juni, klockan 17.00.

Artisbild på medlemmarna i Larz Kristerz

Lars Kristerz

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen och slog igenom med dunder och brak när de vann Dansbandskampen 2008 i Sveriges Television.

Under årens lopp har bandet, genom sitt genuina sound och nostalgiska scenkläder, växt till att bli ett av Nordens absolut populäraste dansband med massor av hits och andra utmärkelser i bagaget som guldklavar, platinaskivor och en grammis.

I den imponerande låtkatalogen finns hits som ”Jag måste ringa Carina”, ”Det måste gå att dansa till”, ”Hon gillar Johnny Cash”, ”Purple Rain”, ”Här på landet”, ”En pilsner i juni” och ”Hjärtat bankar”

Genom åren har Larz Kristerz blivit lite av Åfestens eget husband. Förra året fanns bandet inte med, men nu är man tillbaka på den lövade dansbanan vid Faluån.

Så här skriver bandet själv på sin hemsida:

”Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi och det är det vi försöker uppnå. Vi vill sprida glädje. Vårt motto är att de som lyssnat på oss en kväll ska gå hem med ett leende på läpparna.”

En sådan kväll får man förstås inte missa!

Larz Kristerz spelar på Dansbanan fredag 7 juni, klockan 20.00 - 21.00 och 22.00 - 21.00.

Artistbild på medlemmarna i Excess

Excess

Excess är ett dansband från Huskvarna. Det bildades i Nyköping 1992. Excess utsågs till "Årets Dansbandskometer" i Härnösands Grand Prix 2011 och i Bingolottos Dansbandstävling 2013 blev de handplockade att delta och gick vidare till semifinal. Bandet hamnade på en delad tredjeplats.

Med energi, glädje och sväng levererar Excess en perfekt musik att njuta av, både på dansgolvet såväl som för lyssnaren.

Repertoaren består av eget material blandat med country och härliga dansbandslåtar som har fått en uppdaterad touch.

Excess bjuder på stor musikalitet och kvalité och bakom sångmikrofonen hittar vi Therese Sundahl, en av Sveriges bästa sångerskor.

Excess spelar på Dansbanan lördag 8 juni, klockan 20.00 - 21.00 och 22.00 - 01.00

Emil i Lönneberga klättrar på ett staket

Emil-konsert

Rättviks Kultursällskap ger ett smakprov på musiken från föreställningen Emil i Lönneberga som spelas på Rättviks Gammelgård i sommar. Georg Riedels originalmusik med Astrid Lindgrens texter får nya kläder och föreställningen får ett helt nytt manus.

Konserten ser ni på Åfestens stora scen lördag 8 juni klockan 11.30.

Logotyp för Klubb Under Stjärnorna

Klubb Under Stjärnorna

Klubb Under Stjärnorna är Faluns första klubb för powerballader.

Välkommen till en fantastisk kväll på dansbanan torsdag 6 juni klockan 21-24.

Vi delar eufori och allsångstårar till lila regn och frågor som; vem tänder stjärnorna?

Vi ger dig en kväll av känslostormar och reser tillsammans till en svunnen tid. En kväll då kärlek och gemenskap brinner starkt och vinner över allt hat och mörker i världen. Klubb Under Stjärnorna är powerballader, kärlek och eufori.

Artistbild på medlemmarna i The Radiovisions

The Radiovisions

Falubandet The Radiovisions bildades ur tristessen från pandemin med målet att spela tidlös Rock'n'Roll.

Bandet har sedan dess hållit ett högt tempo. Den energiska musiken flirtar med både 50-talet och nutida genrer.

Stora scenen fredag 7 juni klockan 12.00.

Artistbild på Dotter.

Dotter

Johanna Jansson, eller Dotter, är född 1987 och växte upp i ett lugnt och idylliskt område i Arvika. Hon både sjunger och skriver egna låtar.

Sedan debuten har hon släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande akter, med över 500 000 lyssnare i månaden på Spotify.

Dotter kom på andra plats i Melodifestivalen 2020 efter att ha fått stryk med en enda ynka poäng. Låten ”Bulletproof” blev dock en stor hitsingel. Med över 20 miljoner streams har låten fått både guld och platina.

2021 kom hon fyra i Melodifestivalen med låten ”Little Tot” och i år tog Dotter sig till final med bidraget ”It´s Not Easy to Write a Love Song”.

I bagaget har hon även hitsingeln ”Walk With Me” som hon gjorde tillsammans med Måns Zelmerlöw 2019. Den har streamats 27 miljoner gånger!

Med flera tv-framträdanden – Allsång på Skansen, Sommarkrysset, Nyhetsmorgon på TV4 – har hon med åren skapat en egen unik plats på scenen där hon står som en av landets mest intressanta och snabbt växande popartister!

Stora scenen lördag 8 juni, klockan 14.00.

Artistporträtt av Jasmine Kara

Jasmine Kara

Hon är den svensk-iranska artisten och låtskrivaren med en av Sveriges mest kraftfulla röster. Trots att Jasmine har bott i USA under större delen av sitt vuxna liv har hon alltid haft en parallell karriär som folkkär artist i Sverige.

Jasmines karriär startade när hon som 18-åring åkte till New York för att knacka dörr hos de stora skivbolagen. Hon kämpade sig till ett skivkontrakt och 2010 kom hennes debutalbum: ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad”, med flera stora radiosinglar. Samtidigt släppte hon sin självbiografi ”Hälsa henne att hon ska dö”, som sedan dess har sålt slut i två upplagor.

Jasmine har också blivit ett känt namn på den iranska marknaden, där hon har medverkat i de största TV-programmen och haft sina låtar spelade på RadioJavan inför miljontals tittare. I Storbritannien hade hon en första- och en femteplats på iTunes Blues Lista UK – samtidigt! I Japan har två av hennes låtar tagit sig in på Tokyo Hot 100-listan (topp 10)

Sommaren 2023 släppte Jasmine sitt första album på svenska: ”Svart på Vitt”, där hon samarbetat med bland andra Albin Lee Meldau och Peter Kvint. Musiken präglas av hennes egna upplevelser av psykisk ohälsa, ADHD, PTSD och destruktiva relationer. Texterna är djupa och självupplevda, och de framförs med en svärta som matchar hennes kraftfulla soulröst.

Jasmine är också aktuell med boken ”Den Mörka Scenen”, som fått stor uppmärksamhet i media. Jasmine har berättat om boken i flera intervjuer, bland annat i tv-programmet Carina Bergfeldt, på tre uppslag i DN Lördag, i Aftonbladet, Expressen och i Efter Fem på TV4.

Stora scenen, fredag 7 juni, klockan 21.00.

Två musiker ur Dalasinfoniettan

Dalasinfoniettan

Välkommen till nationaldagskonsert med Dalasinfoniettan på Kulturhuset tio14 på Åfesten!

Dalasinfoniettan bjuder på ett program med idel svensk musik av bland andra Hugo Alfvén, Lars-Erik Larsson och Wilhelm Stenhammar.

Med sig har de den fantastiske tenoren Tobias Westman som har hela världen som arbetsplats. Han kommer att bjuda på sånger ur den nationalromantiska repertoaren som till exempel ”Till havs” och ”Sverige”.

På dirigentpulten står Jakob Hultberg som till vardags bor i Malmö och har dirigerat flera av de stora orkestrarna i både Sverige och Danmark.

Kom och fira Sveriges nationaldag med Dalasinfoniettan på Kulturhuset tio14 klockan 17.00. Fri entré.

Arne Alligator ler in i kameran.

Arne Alligator & Djungeltrumman

Arne Alligator & Djungeltrumman är Nordens mest streamade barnband med över 250 miljoner Youtube-visningar samt 20 miljoner streams på Spotify.

Det är en finlandssvensk musikgrupp som bildades 2003 med en musik som riktar sig till yngre barn.

Deras första album hette Arne Alligator som bland annat innehöll hitsen "Arne Alligator" och "Torsten med borsten". Fastän bandet riktar sig till en yngre publik har de även uppmärksammats av en äldre.

Bakom Arne Alligator finns också ett team som utvecklar, producerar och som vill att så många som möjligt skall få se och höra Arne Alligator.

I februari 2024 släpptes Arne Alligator som biofilm.

Arne Alligator och Djungeltrumman ser du på Åfestens scen på nationaldagen 6 juni kl 15.00.

Sidan uppdaterad 2024-05-07