Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tallrik med mat

Offentlig Gastronomi

Falun - liksom övriga kommuner i Dalarna - deltar i projektet Offentlig Gastronomi. Syftet är att arbeta med livsmedelsförsörjningen i länet, och skapa en gemensam plattform för länets offentliga måltider.

Dalarna ett föredöme

Projektet är ett samarbete mellan länsstyrelsen och alla kommuner i Dalarna, och handlar om att Dalarna ska vara ett föredöme när det gäller offentlig gastronomi.

Visionen är att höja de offentliga kökens status och leverera matupplevelser utöver det vanliga. Detta vill man göra genom att skapa en utvecklingsplattform för den offentliga måltiden och även skapa ett professionellt nätverk för kostcheferna.

Dessutom ska projektet göra det lättare att rekrytera matpersonal och minska sjuktalen i de offentliga köken.

Kompetens och yrkesstolthet

Ett av delmålen handlar om utbildning och att de anställda inom offentlig mat ska höja sin kompetens, och känna yrkesstolthet och arbetsglädje.

I delmålet ingår det att utbilda minst 100 medarbetare per år och arrangera minst två större föreläsningar per år.

Man ska också genomföra en matlagningsturné med ambassadörskockar, minst ett tillfälle i varje kommun mot till exempel äldreomsorgen eller skolan.

Projektet kommer att ett kontor på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik med en heltidsanställd projektledare som driver detta projekt, som pågår fram till 2023.

Du kan läsa mer på Rättviks kommuns hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-06-19