Åfesten är slut för i år.

Vi ses igen 2022!


Stora scenen

17.00 Dolly Style

Dolly Style har blivit en av Sveriges mest unika popakt, och fansen (som kallar sig ”dollys”) har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur.

Dolly Style är fantastiska förebilder som jobbar hårt mot utanförskap och mobbing. Vi har sett dom tidigare på bland annat Åfesten då de dragit rekordpublik. Den här gången får vi se dom digitalt!

 

19.00 Stiko Per Larsson med band

Med rötterna i Insjön, Dalarna har Stiko Per Larsson sedan debutalbumet ”Flyktsagor” 2008 tålmodigt byggt upp en stadigt växande publik över hela landet.

Stiko Per är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad av en smula folktradition. I texterna vill han fånga det vackra i det enkla och med sin unika röst sjunger han sånger om kärlek och kamratskap i ett land som fanns alldeles nyss men också om vår strävan framåt i livet!

Med hjälp av sina turnéer till fots genom Sverige har Stiko med publikens hjälp samlat in över 2,2 miljoner kronor till välgörenhet. Under pandemitiden började Stiko med livestream- ingserien ”Er röst i hatten”. Konserterna kan liknas vid en digital lägereld där lyssnarna bjuds in att dela sina tankar om stora och små saker och om glädje och sorg under denna speciella tid.

Stiko Per Larsson har hittills gett ut sju album samt ett antal singlar. Albumet ”Fri fågel” är det senaste i raden som bland annat innehåller duetten ”Vi som finns & de som försvann” med Peter LeMarc och titelspåret ”Fri fågel”. På Åfesten ser vi Stiko Per Larsson med fullt band.

21.00 Eva Eastwood

Att Eva Eastwood går sin egen väg på den svenska musikscenen är närmast ett understatement. Som ingen annan har hon kryssat mellan 50-talsdoftande svensk rockabilly och rock´n roll så framgångsrikt att hon numera är ett namn bland 50-talshjältar som Elvis Presley, Wanda Jackson och Carl Perkins på Rockabilly Hall of Fame i USA.

Med flera hundra låtar registrerade hos Stim och massor av idéer, utkast och kassetter som ständigt dyker upp i nya lådor fortsätter en av Sveriges mest produktiva artister att skriva sin egen melodi.

23.00 Tjuvjakt

Sedan starten för åtta år sedan har Tjuvjakt tagit hiphopscenen med storm och har under de senaste åren vuxit fram som en av Sveriges största hiphopakter. På Åfesten gör de en mycket exklusiv spelning som blir den enda hittills under pandemin.

Tjuvjakt är en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphopakter och har bland annat vunnit GAFFA-priset ”Årets Genombrott” och erhållit flertalet nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina tre fullängdsalbum, två mixtapes, en EP och tre singlar har de genererat över 200 miljoner streams på Spotify och har med sina högenergiska framträdanden gjort sig välförtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över.

Lidingöbaserade Tjuvjakt startades 2012 och består idag av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. Det senaste albumetet "okokokokokokok", är deras tredje studioalbum som släpptes 2018, och innehåller bland annat hitlåten “G-Unit & Canada Goose”.

Förra året släppte bandet singeln ”Vårt År” tillsammans med estraden, som i nuläget har över 18 miljoner streams på Spotify, och samma år släpptes även singeln ”Sodavatten” tillsammans med Movits!. Tjuvjakt släppte i början av november 2020 sitt senaste studioalbum ”Blåa jeans, tomma tickor”. De har under året portionerat ut sina låtar från albumet, med start i slutet av mars med första singeln ”Apelsinskal” feat Newkid, en singel som sedan dess gått platinum.

Sidan uppdaterad 2021-06-07