Åfesten är slut för i år.

Vi ses igen 2022!

 

Dalapop

18.00 Niklas Rapp

Aktuelle Niklas Rapp släpper ny musik innan sommaren. Singlarna “Thoughts“ samt “Mmm” är redan släppta och under våren så kommer det ytterligare låtar med ljuva toner.

Niklas musik har lovordats i recensioner som melodimästare och gåshudsgrossist. Den här musiken bygger på akustisk gitarr och piano och som hamnar i singer-songwriter/folkrock-sfären gör sig onekligen bäst så här.

19.00 Dotty Blue

Djupt inne i skogen ligger en liten stuga vid en glänta. Denna del av skogen kallas för Vemodet och gläntan som skär igenom stugan kallas för Hopp. Där bor Dotty Blue. Eller Erika Iljero-Winnberg som hon också kallas. Tillsammans med sin make Henning skriver de och producerar musik under namnet Dotty Blue. Ett nytt album ”Oh, the glamour” släpps i september i år.

20.00 Mattias Lies

Med ett öppet hjärta och mycket jävlar anamma har Falusonen släppt ifrån sig fem album, turnerat i såväl Sverige som USA där han delat med sig utav sina upplevelser. Föregående års albumrelease ”Highs & Lows” öppnade upp dörrarna för honom till en internationell publik samtidigt som musikrecensenter från världens olika hörn hyllade musiken.

För Mattias Lies har låtskrivandet fungerat som en kompassnål, ett terapeutiskt redskap som hjälpt till att göra världen något mer förståelig. Lies skriver musik utifrån sin egen historia och den transformativa resa han gjort. De som lyssnat in sig på hans hudnära låtar förstår tillika att hans resa genom livet inte varit någon dans på rosor. För den sakens skull ska man inte döma ut honom som en sorgens fågel- tvärtom så är han ett levande bevis på hur man kan vända det som varit smärtsamt till något positivt. Även om det vemodiga finns där så andas musiken såväl optimism som framtidstro.

Lies som inte legat på sofflocket under pandemin är åter aktuell med det kommande albumet ”Turning Points” som producerats av Daniel Ögren och som släpps under hösten 2021. Första singelspåret ”Light & Ease” har release den 6:e juni, men via Åfestens live-stream får du avnjuta den live i förväg.

21.00 Petra Mases

Falu-baserade Petra Mases som sedan mitten av 00-talet synts som sångerska i hyllade indiepopbandet Francis debuterade som soloartist hösten 2019 med singlarna "Du hitta mig" och "Peru", där vi för första gången fick höra Petra Mases på svenska och i början på 2020 släpptes även en cover på dansbandsklassikern "Inget stoppar oss nu", känd från Colin Nutleys kultrulle "Black Jack".

I våras släppte Petra Mases debut-EP Marken vid min väg. Nya EP:n gjordes precis som föregående släpp tillsammans med Francis-kollegan Petter Nygårdh: "som allt annat i världen just nu så blev inspelningen inte riktigt som jag tänkt.

Merparten av musiken skrevs under några dagar i Berlin hemma hos Petter. Men sen fick resten ske på distans. Med hjälp av Johan Stolpe (Pole Siblings) kunde jag spela in sång på mitt håll, Emil Erstrand fick sjunga in sin skönsång hos sig och Petter skötte resten hos sig med hjälp av Paulina Mellkvist (Francis) som har spelat gitarr, och sjungit kör tillsammans med Matilda Mård (Many Voices Speak)."

22.00 Dalapop musikvideos

Dalapop har satt ihop ett flertal musikvideos med några av de bästa artisterna från Dalarna just nu. Bland annat bjuds ni tittare på musikvideos med Stiko Per Larsson, Anna Ihlis och Broder Henrik Rapp.

Dessutom ges ni möjlighet att lära känna nya stjärnskott på den musikaliska Dalahimlen så som ALVA, Happy Landings och DIKET.

Sidan uppdaterad 2021-06-07